La pandèmia des del primer món (Ariadna Masip)

El Covid-19, la pandèmia mundialment coneguda, però vista des d'Europa. Un continent, en teoria, preparat per una situació com aquesta, però no ha estat així. Països com Itàlia, Regne Unit o Espanya, han estat molt afectats per aquest virus, però per què?

Europa, durant aquest temps de pandèmia, ha estat un dels continents més afectats pel coronavirus. Amb països com Regne Unit, que no va ficar les corresponents mesures, Itàlia, el primer país que més es va infectar o Espanya que no sé com ho fem, però sempre acabem amb rebrots. Els governs intenten controlar-ho, des de la Unió Europea fins i tot, només parlen d’això. I doncs que estem fent malament?

Excloent les males mesures que poden ficar les autoritats, la gent, és la principal culpable. Estem molt mal acostumats a no aplicar-nos les coses, a dir: “Ja ho farà l’altre”, o “Per a una persona que no ho faci, no passa res”. Ara ja parlant des d'Espanya, la nostra societat casi mai fa cas al govern, creiem que no ho està fent bé i l’ignorem, ho fem a la nostra manera i si tothom va a la seva, acaba tot malament.

Som molt privilegiats, i no ens n'adonem. Em dius que un país del tercer món, com la majoria dels de Sud-amèrica, està molt afectat i no han pogut controlar bé el virus, i et dic que mira, no tenen prous recursos, és normal. Però països què poden accedir a tota mena d'ajudes, que podem controlar millor la situació... Ho podríem haver controlat tot millor, però, gent sense màscara, aglomeracions per tot arreu... Així és com hem acabat.

Ja acabant, si països amb molts menys recursos estan millor que la majoria dels països Europeus, és perquè tenim una societat que es queixa de tot i no contribueix. Per què ha estat tan afectada Europa? Per la gent i la seva irresponsabilitat.

About Mahalta

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada