La nova era de l'espai (Roger Gallart)

Per primer cop a la història una empresa privada dedicada al món de l’espai anomenada SpaceX ha enviat un coet a la ISS (Internacional Space Station, Estació Espacial Internacional). Després de deu anys una empresa nord-americana ha pogut portar astronautes a la ISS des de terres americanes. 


El 30 de maig de 2020 la nau anomenada Dragon propulsada pel coet Falcon 9 de l’empresa privada americana Space X, va enlairar-se de terres americanes deu anys després per arribar a la ISS (Internacional Space Station).

La nau va sortir des del Centre Espacial Kennedy, a Cap Canyaveral en direcció a la ISS. La nau anava tripulada per dos astronautes americans de la NASA que van haver d'entrenar-se per poder fer aquest viatge i poder estar en les millors condicions a la ISS per poder fer investigacions i no patir per les grans diferències de gravetat que hi ha, cal recordar que la ISS està situada a 470 km de la Terra.

Per fer tant el coet com la nau van tardar molt temps, ja que les dos parts de l’expedició eren reutilitzables a l’hora d'enlairar-se. Això afavoreix a l’empresa pels costos econòmics que comporten aquestes peces i a la vegada fa que puguin utilitzar les mateixes peces en altres expedicions que tinguin en ment. En el moment de l’enlairament la gent estava molt nerviosa perquè sabien el grau de dificultat que s’enfrontaven al voler reutilitzar les peces, però tot va sortir correctament.

Considero que és un avenç molt important per als éssers humans en general, ja que l’aparició d’empreses privades en el sector de l’espai pot obrir la porta a nous enginyers i també per la part de coneixences sobre l’espai. Tots aquests progressos poden aportar molts canvis en el nostre dia a dia.


About Mahalta

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada